Skip to main content

Αδέσποτες γάτες

Οι γάτες στην περιοχή μας όπως και στις περισσότερες περιοχές είναι χιλιάδες.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει χιλιάδες στειρώσεις  μέσω του προγράμματος του Δήμου αλλά και από ιδιώτες εθελοντές κατοίκους.

Γίνονται στειρώσεις ανά περιοχές, δίνεται προτεραιότητα σε περιοχές με σχολεία, κεντρικούς δρόμους, εκεί οπού θέλουμε να αποφεύγονται νέες ανεξέλεγκτες γέννες.

Μετά από αίτημα στη φόρμα  ή στο τηλέφωνο 15464, υπάλληλος και αυτοκίνητο του Δήμου θα περισυλλέξουν και θα μεταφέρουν σε κτηνίατρο για στείρωση αδέσποτες γάτες, οι οποίες θα παραμείνουν στο κτηνιατρείο για ένα βράδυ και θα επανενταχθούν στην αποικία τους.

Τραυματισμένες γάτες, καθώς και γάτες που δεν μπορούν να επανενταχθούν άμεσα, φιλοξενούνται προσωρινά από εθελοντές του ΣΠΑΖ και κάποιες φορές από κατοίκους της περιοχής μας. Πολλές από αυτές που δεν μπορούν να γυρίσουν στο χώρο τους προωθούνται για υιοθεσία.

Παράλληλα με την περισυλλογή οι κάτοικοι ενημερώνονται για τη σωστή φροντίδα των αδέσποτων γατιών και των αποικιών και ενημερώνονται για την παροχή τροφής από το Δήμο και για τα σωστά σημεία σίτισης, σημεία που δεν «ενοχλούν» και δεν κινδυνεύουν, όπως κοντά σε σχολεία, από στάσεις σχολικών λεωφορείων, κεντρικούς δρόμους με πολύ κίνηση, νοσοκομεία, εκκλησίες κ.α

Αν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε κάποιον σκύλο ή κάποια γάτα μπορείτε να μεταβείτε στις αγγελίες  ή να επικοινωνήσετε απευθείας με τον ΣΠΑΖ.

Facebook: spazgreece και www.spazgreece.gr