Skip to main content

Αδέσποτοι Σκύλοι

Στη Γλυφάδα πριν από χρόνια υπήρχαν μεγάλες αγέλες σκύλων. Αυτές οι εικόνες δεν υπάρχουν τώρα, υπάρχουν κάποιοι «παλιοί» αδέσποτοι σκύλοι, μεγάλοι σε ηλικία πια, οι οποίοι φροντίζονται καθημερινά από εθελοντές κάτοικους.

Οι σκύλοι που εμφανίζονται στην περιοχή μας είναι «νέοι» αδέσποτοι, δηλαδή σκύλοι που έχουν πρόσφατα εγκαταλειφθεί. Οι σκύλοι αυτοί εμφανίζονται τρέχοντας με την ουρά κάτω από τα σκέλια, δεν πιάνονται, μερικές φορές δεν εμπιστεύονται τους ανθρώπους.

Η στάση και η γλώσσα του σώματος τους είναι διαφορετική από των σκύλων που ζουν αδέσποτοι και είναι διαφορετική από των σκύλων που είναι μεν δεσποζόμενοι αλλά αφήνονται να κυκλοφορούν ασυνόδευτοι και να κάνουν τη βόλτα τους.

Οι νέοι αδέσποτοι σκύλοι, εφόσον δεν αναζητηθούν από κάποιον, περισυλλέγονται από τον Δήμο   και μεταφέρονται στα συνεργαζόμενα κτηνιατρεία. Εκεί αφού εξεταστούν τους τοποθετείται μικροτσίπ και καταγράφονται στο δήμο. Τους γίνονται εξετάσεις αίματος και εφόσον είναι υγιή και σε κατάλληλη ηλικία, στειρώνονται.

Στη συνέχεια οδηγούνται σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας και προωθούνται για υιοθεσία μέσω του ΣΠΑΖ. Επανεντάξεις σε περιοχές όπως είναι η Γλυφάδα δεν γίνονται λόγω της πολύ αυξημένης κίνησης. Ένας «παλιός» αδέσποτος σκύλος γνωρίζει να επιβιώσει, ένας νέος αδέσποτος σκύλος δεν γνωρίζει από αυτοκίνητα και επικίνδυνους δρόμους.

Αν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε σκύλο ή γάτα μπορείτε να μεταβείτε στις αγγελίες μας ή να επικοινωνήσετε απευθείας με τον ΣΠΑΖ.

Facebook: spazgreece και www.spazgreece.gr